fbpx
19.СУ "ЕЛИН ПЕЛИН"
ул. "Яков Крайков" №16, гр. София

19. СУ „Елин Пелин“ започва учебната година със страхотни новини!

Честит първи учебен ден мили деца, родители , колеги!

19.СУ „Елин Пелин“ започва учебната година със страхотни новини!

Вече сме иновативно училище!

Вече сме в облака! Не в облаците ;), а в облака на  Google!

Училище за бизнес и предприемачество! И това не е просто  мото, това е реалност, която днес с гордост можем да демонстрираме с една лидерска, предприемаческа чисто бизнес новина , а именно:

Банкеръ Daily

Общество и политика

Ученици създадоха първата по рода си настолна игра за българската история

Предприемчиви ученици от столичното 19. СУ „Елин Пелин” създадоха настолна игра, с която малки и големи ще могат да се запознаят с ключови моменти от историята на България.

Младежите, под ръководството на своя класен ръководител Калин Радулов, са използвали методиката на неформалното образование, за да направят „Цар на историята” – живо доказателство, че сухите факти могат да оживеят, за да разкрият една наистина славна картина на нашето минало.

Зад внушителното заглавие „Цар на историята“ се крие увлекателна настолна игра, която неусетно ще ни накара да запомним важни дати от родното минало и то докато се забавляваме със своето семейство и приятели!

Битката при Ахелой е след покръстването на българите, нали? Но със сигурност е и преди цар Петър да започне гонения срещу богомилите? А дали е преди, или след обявяването на Велики Преслав за българска столица? В „Цар на историята“ това са въпроси, които често ще си задавате, когато дойде вашият ред. Има само една цел – да бъдете първият играч, който изиграе всичките си карти вярно.

Играта стимулира интереса към българската история, развива логическото мислене и събужда състезателния дух, но най-важното – поставя в центъра на своята мисия родолюбието и знанието.

„Цар на историята“ може да бъде играна от всекиго – от деца, които тепърва откриват славното минало на България, до професионални историци.  Никой не е застрахован от загуба, защото всяка една от 130-те карти може да обърне развоя на играта във всеки момент.

„Цар на историята“, която само за три дни след обявяването си предизвика интереса на десетки хиляди души в социалните мрежи, се издава от сдружение „Българска история“ и скоро може да бъде открита в търговската мрежа.“

Ние не сме  в облаците , ние сме в  реалния бизнес!

Не проускайте предаването по радио „Хоризонт“ утре в 10:00 ч, както и в предстоящи репортажи , за които ще Ви информираме своевременно!