fbpx
19.СУ "ЕЛИН ПЕЛИН"
ул. "Яков Крайков" №16, гр. София

ПОКАНА дискусия „Родители за дигитално образование”

Уважаеми/а г-жо Директор,

Вестник „24 часа” и VIVACOM  биха искали да поканят РОДИТЕЛИТЕ на Вашите ученици,

както и представители на Училищното настоятелство,

на

дискусия „Родители за дигитално образование

 

Кога: 17 януари (вторник); начало – 17:00 ч. / час на регистрация – 16:30 ч. – 17:00 ч.

Къде: НДК, Литературен клуб „Перото”

Адрес: София, пл. „България“ № 1

 

 

Уважаеми родители,

 

Бихме искали да Ви поканим да участвате в организираната от нас кръгла маса „Родители за дигитално образование“. Целта на дискусията е да даде пространство на родителите да  споделят различни гледни точки, нуждите и проблемите, с които се сблъскват, както и да поговорим как си представяте училището на бъдещето през дигитално-медийната грамотност и новите технологии. Резултатите от тази дискусия ще бъде обобщена от организаторите и комуникирана с Министерство на образованието (МОН).

Кампанията „Образование 4.0” започна на 1 юни 2018 г. с обща дискусия за интегрирането на технологиите в образователния процес в българското училище. Последваха две кръгли маси, на които първо учители от цялата страна, а после и ученици от различни училища, дискутираха бъдещето на дигиталното образование. Поредицата от дискусии – за учители, ученици и родители, целят да предизвикат диалог между тези групи и отговорните институции и да бъдат предприети конкретни стъпки за подобряване на нормативната уредба и начина на преподаване. Партньори в кампанията са МОН, Столична община, Дигитална национална коалиция (ДНК), Асоциация Родители и Националният център за безопасен интернет.

На форума са поканени заместник-министърът на образованието г-жа Таня Михайлова, , началникът на Регионално управление на образованието г-жа Ваня Кастрева, София-град, г-жа  Гергана Паси, председател на ДНК, г-н Дарин Маджаров, основател на дигиталната платформа „Уча.се”, г-жа Яна Алексиева изпълнителен директор на Асоциация Родители и г-н Петър Кънчев от Националния център за безопасен интернет.

 

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!