fbpx
19.СУ "ЕЛИН ПЕЛИН"
ул. "Яков Крайков" №16, гр. София

Призив

Призив за споделяне на отговорността за поддържането на спокойна и здравословна среда в училище

 

Училищната институция отговаря както за предоставяне на възможност за образование, така и за изграждане на личности през етиката на поведението и общуването. Средата в училище е базата, на която се опират учителите и работещите в училище, за да получат учениците необходимото пространство и внимание, за да се усещат комфортно и защитени.

Включени към здравословния климат за поддържане на добра атмосфера по време на часовете и в извънкласния училищен живот, са също родителите, медиите, социалните мрежи, обществото.

Апелирам за споделяне на отговорността и взаимното уважение през зачитането на личните права и толерантното отношение,  бидейки общ ангажимент на всички заинтересовани страни.

По повод на  вчерашния ден против агресията в училище –  „Денят на розовата фланелка – Mеждународен ден за борба с училищния тормоз“, призовавам към запазване на човещината, към взаимност и ангажираност към проблема, към подкрепа на системата от правила и ценности, към приемане и уважение, за да бъдат нашите деца спокойни, за да успяваме заедно да създаваме достойни хора.

 

Директор:  Клара Арабаджиева