fbpx
19.СУ "ЕЛИН ПЕЛИН"
ул. "Яков Крайков" №16, гр. София

Покана за участие във „Voice it 2018: „Решаваме с децата“

Покана към учениците от 19.СУ „Елин Пелин“  за участие във Форум „Voice it 2018: Решаваме с децата“, който ще се проведе на 20 ноември, от 14:00 до 17:30 ч., в Античен комплекс „Сердика“ („Ларгото“).

Организираме Voice it на 20 ноември, за да отпразнуваме Международния ден на детето и да привлечем вниманието на обществото и отговорните държавни институции към важността на правото на мнение на децата по въпросите, които ги засягат. Тема на форума тази година е здравно сексуално образование в България и е по избор на децата от „Мегафон“. В приложения файл можете да се запознаете с програмата, която ни предстои: ще започнем с откриване и представяне на дейностите по детско участие, които Национална мрежа за децата осъществява и развива, след това ще проведем панелна дискусия на тема: „Какво зная и от какво се нуждая: здравно и сексуално образование в България“, която е подготвена и водена от децата в „Мегафон“ и в последната част участниците ще имат възможност да се запознаят с дейността на организации, които в работата си са насочени към правото на мнение на децата или към здравно сескуално образование и да продължат дискусиите по темите в разговори с нашите колеги. Организации, потвърдили участието си, са:

–          LoveGuide: https://loveguide.bg/

–          Център за безопасен интернет: https://www.safenet.bg/bg/

–          Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве: http://www.safesex.bg/

–          Сингъл Степ: https://singlestep.bg/en/

–          Международна награда на херцога на Единбург: http://intaward-bg.org/

–          Сдружение SOS Детски селища България: https://sosbg.org/

–          Читалище „Умение“ – Ямбол

–          Фондация „Детски книги“

–          Национална мрежа за децата и „Мегафон“ също ще имат свои щандове.

 След събитието ще обобщим всички събрани мнения на децата, участвали във форума и ще ги предоставим на вниманието на отговорните институции.

Ще се радваме да бъдем заедно на Voice it.