19.СУ "ЕЛИН ПЕЛИН"
ул. "Яков Крайков" №16, гр. София

Национален иновационен лагер „Innovation in Action“

Националният иновационен лагер „Innovation in Action“, организиран по инициатива на ученици от клуба по предприемачество от 19.СУ „Елин Пелин“, гр. София беше повече от успешен!

Събитието се състоя на два кръга, като се включиха над 90 ученика от 15 училища от 5 града от цялата страна.

На първи кръг (24-26.01), учениците трябва да развият и представят своя бизнес идея, подкрепяни от ментори-ученици, с опит в този формат.

На финала (29.01), учениците се изправиха срещу Казус, свързан с пандемичната обстановка в страната и представиха идеи, които да разрешат част от предизвикателствата, пред които са изправени най-уязвимите групи и/или бизнес идея, която да може да се позиционира успешно дори в тези предизвикателни времена. Помагаха им ментори от бизнеса и ученици-ветерани от организаторите. На финала те представиха идеите си пред жури в състав Гергана Петкова – Siemens, Тодорка Маратилова – Starbucks и Деан Безлов – сериен предприемач. 

Учениците от 19.СУ се включиха с 12 отбора от 8 до 12 клас. 7 от тях се класираха на финала. 

Надпреварата беше изключително оспорвана като журито класира 5 отбора на първите 3 места. На първо място се класираха 2 отбора от 19.СУ – от 11А и 8В клас. На второ място – 1 отбор от 19.СУ – от 12В клас и 1 отбор от НТБГ. На 3-то място – отбор от 23.СУ. 

Цялото състезание беше излъчено на живо на фейсбук страницата на 19.СУ, а отборите работеха в платформата „Discord„.

Събитието беше отразено от БНТ, БНР и множество новинарски сайтове.