19.СУ "ЕЛИН ПЕЛИН"
ул. "Яков Крайков" №16, гр. София

БНР и 19.СУ в първия учебен ден

Присъствен 15-и септември в цялата страна

публикувано на 15.09.21 в 10:02

Първият учебен ден ще е присъствен в цялата страна. В двора на 19 СУ “Елин Пелин“ в София атмосферата вече е приповдигната. Учениците започват да се събират.

Всички са подготвили цветя за учителите си, които не са виждали от много време заради дистанцията, която пандемията наложи.

Директорът на 19 СУ г-жа Клара Арабаджиева коментира:

“Изключително щастливи сме, че сме вече в класните стаи. Благодарение на Министерството на образованието са подсигурени достатъчно лаптопи и дигитални средства, с които преподавателите спокойно ще осъществяват учебния процес, ако премине в електронна среда.

С нагласата сме да сме достатъчно дисциплинирани, за да опазим максимално здравето си и по-дълго да се задържим в класните стаи.

Нашите ученици са 1100 – пожелавам им много здраве и много мотивация за учене и успяване. Да бъдат благословени всички и учители, и ученици, и родители. И най-вече здраве на преподавателите им, които трябва да се съхранят и да имат сили, за да се справят с предизвикателствата.“

Марияна Недялкова ще бъде преподавател в първи клас.

“Миналата година и половина беше наистина трудна, защото трябваше да сме разделени с децата, да общуваме чрез екраните. Това натоварваше и децата, и нас. Емоционалната връзка с децата е много важна. Просто изстрадахме изминалата година.“

Жана Куртева, преподавател с дългогодишен опит в училището.

“Учителството е призвание. Безкрайно благодарна съм, че днес сме заедно. Силно се надяваме тази година ще бъде присъствена.

Косьо е пети клас в 19 СУ “Елин Пелин“ и ще бъде водещ на тържеството.

“Още от лятото исках да съм в училище. Искам да пожелая на всички деца и родители успех на първата учебна година. Здраве и късмет!“

Чуйте репортажа в звуковия файл.: https://bnr.bg/hristobotev/post/101526903/martina